Navigacija

Održana sednica u RPK Valjevo

Promocija

U Regionalnoj privrednoj komori Valjevo, na sednici Odbora Udruženja za energetiku i rudarstvo, crnu i obojenu metalurgiju, metalnu i elektroindustriju i Odbora Udruženja za hemijsku, drvnu, tekstilnu, industriju kože i grafičku delatnost, koja je održana 27. novembra 2015. godine, na dnevnom redu je bilo unapređenje sistema infrastrukture kvaliteta i bezbednosti proizvoda – uslov povećanja konkurentnosti domaće industrije.

U okviru navedene tačke dnevnog reda predstavnici Ministarstva privrede, Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i Akreditacionog tela Srbije (ATS) su održali predavanja i razgovarali sa prisutnim privrednicima o značaju tehničkog zakonodavstva i infrastrukture kvaliteta za plasman bezbednih i kvalitetnih proizvoda na naše tržište i njihovom uticaju na povećanje konkurentnosti domaćih proizvoda.

Prezentaciju o značaju i ulozi akreditacije i Akreditacionog tela Srbije, kao činioca sistema infrastrukture kvaliteta u Republici Srbiji, održao je pomoćnik direktora za razvoj i kvalitet, Radivoje Nikoličić.