Навигација

Одржана седница у РПК Ваљево

Промоција

У Регионалној привредној комори Ваљево, на седници Одбора Удружења за енергетику и рударство, црну и обојену металургију, металну и електроиндустрију и Одбора Удружења за хемијску, дрвну, текстилну, индустрију коже и графичку делатност, која је одржана 27. новембра 2015. године, на дневном реду је било унапређење система инфраструктуре квалитета и безбедности производа – услов повећања конкурентности домаће индустрије.

У оквиру наведене тачке дневног реда представници Министарства привреде, Института за стандардизацију Србије (ИСС) и Акредитационог тела Србије (АТС) су одржали предавања и разговарали са присутним привредницима о значају техничког законодавства и инфраструктуре квалитета за пласман безбедних и квалитетних производа на наше тржиште и њиховом утицају на повећање конкурентности домаћих производа.

Презентацију о значају и улози акредитације и Акредитационог тела Србије, као чиниоца система инфраструктуре квалитета у Републици Србији, одржао је помоћник директора за развој и квалитет, Радивоје Николичић.