Navigacija

Nedelja kvaliteta 2014

Aktuelnosti

U prostorijama Privredne komore Srbije (PKS) je, u periodu od 5. do 7. marta 2014. godine, održana 23. po redu manifestacija „Nedelja kvaliteta 2014“ koja tradicionalno okuplja eksperte iz nauke i privrede i eminentne stručnjake iz oblasti kvaliteta. Tokom trajanja ove manifestacije su predstavljeni najnoviji trendovi i zahtevi unapređenja kvaliteta na putu ka poslovnoj izvrsnosti uz mogućnost razmene iskustava. Ovogodišnja Nedelja kvaliteta okupila je brojne autore iz regiona, sa aktuelnim temama iz raznih oblasti menadžmenta, kao i veliki broj učesnika tokom sva tri dana održavanja savetovanja.

Prisutne je prvi pozdravio Vladimir Trajković, predsednik Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FCQE), koji je prilikom obraćanja skupu najavio takmičenje za Oskar kvaliteta 2014 i pozvao na jubilarni, 20. po redu, konkurs za nagradu koja se od prošle godine dodeljuje i za organizacije van teritorije Republike Srbije.

Skup je otvorila mr Jelena Popović, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede (MP), a u ime domaćina (PKS) prisutne je pozdravio mr Dušan Stokić.

Jasna Stojanović, v.d. direktora ATS-a, održala je prezentaciju na temu „Prekogranična akreditacija – potreba ili...“ tokom koje je objasnila značaj prekogranične akreditacije i osnovnim principima definisanim u dokumentima međunarodnih organizacija za akreditaciju (Evropske organizacije za akreditaciju – EA, Međunarodnog foruma za akreditaciju – IAF, Međunarodne organizacije za akreditaciju laboratorija – ILAC).

Ove godine, izloženo je preko 30 radova autora iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije, među kojima je bio i rad mr Vide Živković, direktora Direkcije za mere i dragocene metale, kojim je prikazala iskustvo Direkcije kao dobitnika Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost ,,Oskar kvaliteta 2013“, apsolutnog pobednika u javnom sektoru.

Posebnu pažnju i ove godine izazvao je okrugli sto sa izuzetno aktuelnom temom o trendovima promena u novoj verziji standarda ISO 9001 čije se objavljivanje očekuje krajem 2015. godine.

Radno predsedništvo na otvaranju savetovanja: Vladimir Trajković, dr Miloš Jelić, prof. dr Slavko Arsovski, Vladimir Simić i mr Dušan Stokić

Mr Jelena Popović, pomoćnik ministra, Ministarstvo privrede

Jasna Stojanović, v.d. direktora Akreditacionog tela Srbije

Mr Vida Živković, direktor Direkcije za mere i dragocene metale

Za više informacija posetite http://www.fqce.org.rs.