Навигација

Недеља квалитета 2014

Актуелности

У просторијама Привредне коморе Србије (ПКС) је, у периоду од 5. до 7. марта 2014. године, одржана 23. по реду манифестација „Недеља квалитета 2014“ која традиционално окупља експерте из науке и привреде и еминентне стручњаке из области квалитета. Током трајања ове манифестације су представљени најновији трендови и захтеви унапређења квалитета на путу ка пословној изврсности уз могућност размене искустава. Овогодишња Недеља квалитета окупила је бројне ауторе из региона, са актуелним темама из разних области менаџмента, као и велики број учесника током сва три дана одржавања саветовања.

Присутне је први поздравио Владимир Трајковић, председник Фондације за културу квалитета и изврсност (FCQE), који је приликом обраћања скупу најавио такмичење за Оскар квалитета 2014 и позвао на јубиларни, 20. по реду, конкурс за награду која се од прошле године додељује и за организације ван територије Републике Србије.

Скуп је отворила мр Јелена Поповић, помоћник министра у Министарству привреде (МП), а у име домаћина (ПКС) присутне је поздравио мр Душан Стокић.

Јасна Стојановић, в.д. директора АТС-а, одржала је презентацију на тему „Прекогранична акредитација – потреба или...“ током које је објаснила значај прекограничне акредитације и основним принципима дефинисаним у документима међународних организација за акредитацију (Европске организације за акредитацију – ЕА, Међународног форума за акредитацију – IAF, Међународне организације за акредитацију лабораторија – ILAC).

Ове године, изложено је преко 30 радова аутора из Црне Горе, Хрватске и Србије, међу којима је био и рад мр Виде Живковић, директора Дирекције за мере и драгоцене метале, којим је приказала искуство Дирекције као добитника Националне награде за пословну изврсност ,,Оскар квалитета 2013“, апсолутног победника у јавном сектору.

Посебну пажњу и ове године изазвао је округли сто са изузетно актуелном темом о трендовима промена у новој верзији стандарда ISO 9001 чије се објављивање очекује крајем 2015. године.

Радно председништво на отварању саветовања: Владимир Трајковић, др Милош Јелић, проф. др Славко Арсовски, Владимир Симић и мр Душан Стокић

Мр Јелена Поповић, помоћник министра, Министарство привреде

Јасна Стојановић, в.д. директора Акредитационог тела Србије

Мр Вида Живковић, директор Дирекције за мере и драгоцене метале

За више информација посетите http://www.fqce.org.rs.