Navigacija

Međunarodni forum za akreditaciju (IAF) objavio bilten

OpšteObaveštenjaMeđunarodne aktivnosti

Ovog meseca, Međunarodni forum za akreditaciju (IAF) objavio je bilten, IAF Outlook, koji ističe rezultate sa 37. Generalne skupštine IAF-a, koja je održana od 13. do 15. novembra 2023. godine u Montrealu, Kanada.

Takođe obuhvata temu i ciljeve Svetskog dana akreditacije 2024, koja će se odnositi na to kako akreditacija može oblikovati našu budućnost i podržati tranziciju ka zelenoj i digitalnoj ekonomiji.

Ovaj bilten obuhvata članke članica IAF Regionalne akreditacione grupe i akreditacionih tela kao i članke zainteresovanih strana i partnera IAF-a. Čitaoci će saznati o najnovijim dešavanjima i rezultatima u Evropskoj organizaciji za akreditaciju (EA), novom propisu koju je izdala Kina kako bi podržala akreditaciju tela za validaciju i verifikaciju, 11. Generalnoj skupštini Arapske organizacije za akreditaciju (ARAC) i još mnogo toga.

Pored toga, ovo izdanje pruža primere i studije slučaja o tome kako akreditacija može obezbediti poverenje i vrednost u različitim sektorima i domenima, kao što su vazduhoplovstvo, eko-označavanje, bezbednost na putevima, bezbednost hrane, turizam i sport. Čitaoci će upoznati istoriju i kontekst osnivanja IAF-a i kako se on razvijao i rastao tokom poslednjih trideset godina.

Pomenuto izdanje brošure možete pogledati OVDE