Навигација

Међународни форум за акредитацију (IAF) објавио билтен

ОпштеОбавештењаМеђународне активности

Овог месеца, Међународни форум за акредитацију (IAF) објавио је билтен, IAF Outlook, који истиче резултате са 37. Генералне скупштине IAF-а, која је одржана од 13. до 15. новембра 2023. године у Монтреалу, Канада.

Такође обухвата тему и циљеве Светског дана акредитације 2024, која ће се односити на то како акредитација може обликовати нашу будућност и подржати транзицију ка зеленој и дигиталној економији.

Овај билтен обухвата чланке чланица IAF Регионалне акредитационе групе и акредитационих тела као и чланке заинтересованих страна и партнера IАF-а. Читаоци ће сазнати о најновијим дешавањима и резултатима у Европској организацији за акредитацију (ЕА), новом пропису коју је издала Кина како би подржала акредитацију тела за валидацију и верификацију, 11. Генералној скупштини Арапске организације за акредитацију (ARAC) и још много тога.

Поред тога, ово издање пружа примере и студије случаја о томе како акредитација може обезбедити поверење и вредност у различитим секторима и доменима, као што су ваздухопловство, еко-означавање, безбедност на путевима, безбедност хране, туризам и спорт. Читаоци ће упознати историју и контекст оснивања IAF-а и како се он развијао и растао током последњих тридесет година.

Поменуто издање брошуре можете погледати ОВДЕ