Navigacija

Saopštenje: ukidanje vanrednog stanja u Republici Srbiji

ObaveštenjaAktuelnostiZakoni i propisi

Saopštenje povodom ukidanja vanrednog stanja u Republici Srbiji  

Poštovani,

U ovim izazovnim vremenima, svesni smo ograničenja koja je pandemija koronavirusom Covid-19, unela u naše poslovanje, ali i lične živote. Do sada su preduzimane sve mere kako bi se posledice istog što više ublažile, ali činjenica je da su one, u pojedinim slučajevima, ostavile neizbrisiv trag u našim poslovnim i privatnim životima.

Od velike važnosti za sve nas je da zaštitimo zdravlje i obezbedimo sigurnost za svakog pojedinca, nastavljajući naše poslovanje, koje u slučaju obezbeđenja poverenja u validnost rezultata ispitivanja/ etaloniranja/ ispitivanja osposobljenosti/ kontrolisanja/ sertifikacije, predstavlja naš zajednički cilj.

U tu svrhu, a imajući u vidu donošenje Odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srbiji (Sl. glasnik RS, br.65/2020 od 06.05.2020.), ATS će nastaviti sa svojim dosadašnjim aktivnostima koristeći u narednom periodu sve tehnike ocenjivanja (uključujući i ocenjivanje na lokaciji), s tim da će odluka o tome koje tehnike će biti primenjene i u kom vremenskom periodu, biti doneta uzimajući u obzir analizu rizika poslova ocenjivanja usaglašenosti koje realizujete u okviru obima akreditacije, ali i detaljnu analizu rizika svake od tehnika ocenjivanja, uključujući i ocenjivanje na lokaciji.

Sa ocenjivanjima na lokaciji ATS će započeti 8. juna 2020.godine uz preduzimanje svih neophodnih mera koje su preporučene od strane Vlade Republike Srbije. Ukoliko bude neophodno i ako se steknu svi neophodni uslovi ocenjivanja na lokaciji se mogu planirati i pre navedenog datuma.

Osim poštovanja svih zvaničnih mera, na nama je da svako sa svoje strane, a u zajedničkom cilju, sprovedemo i dodatne mere koje će zaštititi zdravlje i obezbediti sigurnost za svakog pojedinca tokom ocenjivanja.

I u ovom vremenu kada nas je zadesila pandemija koranavirusom, videli smo koliko je važno poverenje u kompetentnost. Molimo vas, da zajednički imamo na umu da nastavak našeg poslovanja i ciljevi kao što su realizacija ocenjivanja u planiranim terminima, dobijanje akreditacije, održavanje akreditacije, proširenje obima akreditacije, prelazak na novo izdanje standarda, osim na poverenju u kompetentnost, budu zasnovani i na poverenju u bezbednost, da smo uradili sve što je do nas, kako bi zaštitili zdravlje svakog pojedinca.

Kako bismo naš zajednički posao realizovali planski i efikasno, od svakog od akreditovanih tela, kao i onih u postupku akreditacije, ATS će zatražiti relevantne informacije koje su neophodne kako bi se izvršila analiza i donela odluka o predstojećim ocenjivanjima, kao i tehnikama koje će biti korišćene.

Želimo vam dobro zdravlje, uspeh u radu i stojimo na raspolaganju za sve potrebne informacije.

V.D. DIREKTORA
prof. dr Aco Janićijević