Навигација

Саопштење: укидање ванредног стања у Републици Србији

ОбавештењаАктуелностиЗакони и прописи

Саопштење поводом укидања ванредног стања у Републици Србији  

Поштовани,

У овим изазовним временима, свесни смо ограничења која је пандемија коронавирусом Covid-19, унела у наше пословање, али и личне животе. До сада су предузимане све мере како би се последице истог што више ублажиле, али чињеница је да су оне, у појединим случајевима, оставиле неизбрисив траг у нашим пословним и приватним животима.

Од велике важности за све нас је да заштитимо здравље и обезбедимо сигурност за сваког појединца, настављајући наше пословање, које у случају обезбеђења поверења у валидност резултата испитивања/ еталонирања/ испитивања оспособљености/ контролисања/ сертификације, представља наш заједнички циљ.

У ту сврху, а имајући у виду доношење Oдлуке о укидању ванредног стања у Републици Србији (Сл. гласник РС, бр.65/2020 од 06.05.2020.), АТС ће наставити са својим досадашњим активностима користећи у наредном периоду све технике оцењивања (укључујући и оцењивање на локацији), с тим да ће одлука о томе које технике ће бити примењене и у ком временском периоду, бити донета узимајући у обзир анализу ризика послова оцењивања усаглашености које реализујете у оквиру обима акредитације, али и детаљну анализу ризика сваке од техника оцењивања, укључујући и оцењивање на локацији.

Са оцењивањима на локацији АТС ће започети 8. јуна 2020.године уз предузимање свих неопходних мера које су препоручене од стране Владе Републике Србије. Уколико буде неопходно и ако се стекну сви неопходни услови оцењивања на локацији се могу планирати и пре наведеног датума.

Осим поштовања свих званичних мера, на нама је да свако са своје стране, а у заједничком циљу, спроведемо и додатне мере које ће заштитити здравље и обезбедити сигурност за сваког појединца током оцењивања.

И у овом времену када нас је задесила пандемија коранавирусом, видели смо колико је важно поверење у компетентност. Молимо вас, да заједнички имамо на уму да наставак нашег пословања и циљеви као што су реализација оцењивања у планираним терминима, добијање акредитације, одржавање акредитације, проширење обима акредитације, прелазак на ново издање стандарда, осим на поверењу у компетентност, буду засновани и на поверењу у безбедност, да смо урадили све што је до нас, како би заштитили здравље сваког појединца.

Како бисмо наш заједнички посао реализовали плански и ефикасно, од сваког од акредитованих тела, као и оних у поступку акредитације, АТС ће затражити релевантне информације које су неопходне како би се извршила анализа и донела одлука о предстојећим оцењивањима, као и техникама које ће бити коришћене.

Желимо вам добро здравље, успех у раду и стојимо на располагању за све потребне информације.

В.Д. ДИРЕКТОРА
проф. др Ацо Јанићијевић