Navigacija

Održana obuka „Revision of ISO/IEC 17020:2012 and application in the regulated area“

Obaveštenja

U periodu od 8. do 9. aprila 2014. godine održana je obuka pod nazivom „Revision of ISO/IEC 17020:2012 and application in the regulated area“ u Atini, u organizaciji regionalnog PTB projekta „Promocija regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi u oblasti infrastrukture kvaliteta“, Grčkog akreditacionog tela (ESYD) i Hrvatske akreditacijske agencije (HAA). Obuci su prisustvovali predstavnici akreditacionih tela Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova⃰.

Tokom obuke je predstavljeno novo izdanje standarda ISO/IEC 17020: 2012 i prikazane izmene/promene u odnosu na prethodno izdanje standarda. Takođe je objašnjena i veza akreditacije i notifikacije (imenovanja) u skladu sa standardom ISO/IEC 17020: 2012.

Predstavljen je i „THE BLUE GUIDE on the implementation of EU product rules“. Ovaj vodič ima za cilj da doprinese boljem razumevanju pravila EU pri prometu proizvoda u smislu implementacije zakonodavstva na osnovu direktiva Novog pristupa. Ova verzija vodiča je rađena na osnovu prethodnog izdanja, ali uključuje i nova poglavlja kao što su obaveze privrednih subjekata i akreditacija ili potpuno revidirana poglavlja kao što su ona o standardizaciji ili tržišnom nadzoru.

This designation is without prejudice to positions on status, and is in line with UNSCR 1244 and ICJ Advisory opinion on the Kosovo declaration of independence


Atmosfera sa obuke