Navigacija

Nove aktivnosti Udruženja akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti

Aktuelnosti

Na prvom sastanku Odbora ovog Udruženja usvojen je poslovnik, razmatrane smernice za program, a inicirano je i osnivanje grupacija koje će raditi kao oblik neposrednog povezivanja članova Udruženja iz određenih obima akreditacije. Za predsednicu Odbora novoformiranog Udruženja akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti (TOU) izabrana je mr Snježana Pupavac, a za zamenika predsednika prof. dr Aleksandar Petrović.

U radu prve sednice Odbora učestvovala je potpredsednica Privredne komore Srbije, Vidosava Džagić, koja akreditovana TOU smatra značajnim činiocem u razvoju infrastrukture kvaliteta u Srbiji. Infrastruktura kvaliteta u procesu globalizacije međunarodne ekonomije predstavlja osnovu regionalne i međunarodne trgovine i značajan je faktor zaštite životne sredine, zdravlja i bezbednosti potrošača.

Članice novog Udruženja dobijaju mogućnost za horizontalno povezivanje sa članicama drugih udruženja iz različitih sektora privrede u cilju aktivnog učešća u kreiranju sektorskih politika kada je u pitanju kvalitet i ocenjivanje usaglašenosti.

Za više informacija posetite http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=10793.