Navigacija

Poseta eksperata sa GIZ/ACCESS projekta

Saradnja

U okviru projekta bilateralne podrške nemačke vladine organizacije za tehničku pomoć, GIZ/ACCESS „Strategija razvoja infrastrukture kvaliteta“, 14. februara ove godine, u poseti Akreditacionom telu Srbije (ATS) bili su Thomas Schluter i Tilman Denkler, eksperti iz Nemačke.

Pored aktivnosti izrade Strategije sa preporukama za unapređenje infrastrukture kvaliteta i Akcionog plana za njeno sprovođenje, u okviru projekta je predviđen i uravnotežen razvoj svih komponenti infrastrukture kvaliteta, odnosno pružanje podrške svim institucijama u ovoj oblasti – ATS -u, Direkciji za mere i dragocene metale i Institutu za standardizaciju Srbije.

Kako bi bila realizovana podrška ATS -u, na ovom sastanku se razgovaralo o potrebama ATS -a i mogućnostima pružanja adekvatne teničke pomoći od strane eksperata iz projekta. Od posebnog značaja je bilo angažovanje ovih vrsnih stručnjaka iz Nemačke u analizi Izveštaja tima ocenjivača EA i Izveštaja radne grupe Saveta za multilateralne sporazume EA (Task-Force Group), radi sprovođenja odgovarajućih mera u cilju potpisivanja multilateralnog sporazuma i za akreditaciju sertifikacionih tela za sisteme menadžmenta.
 


Natalija Jovičić Zarić, Thomas Schluter, Tilman Denkler i Dejan Krnjaić