Navigacija

Uručeni sertifikati Vojnomedicinskoj akademiji

Aktuelnosti

Direktor Akreditacionog tela Srbije dr Dejan Krnjaić uručio je juče general-majoru prof. dr Miodragu Jeftiću, načelniku Vojnomedicinske akademije pet sertifikata o akreditaciji za sledeće laboratorije:


 

- Institut za medicinsku biohemiju, Laboratorija za medicinsku biohemiju,
- Institut za toksikologiju i farmakologiju, Odeljenje za toksikološku hemiju, 
- Institut za transfuziologiju, Laboratorija za transfuziologiju,
- Institut za farmaciju, Laboratorija za ispitivanje i kontrolu lekova i
- Institut za higijenu, Laboratorija.


"Ovi sertifikati koje danas i zvanično dobijamo predstavljaju još jednu potvrdu da radimo dobro ali i veliki podsticaj za naš dalji rad i svakako veliki doprinos ugledu i kredibilitetu VMA i novi impuls na polju međunarodne saradnje. Kao prvi čovek ustanove i kao lider tima čija je jedinstvena deviza da uvek može i više  i bolje, obećavam Vam da nećemo posustati, a Vi ste tu uostalom kao i svi naši građani, kolege i naši partneri, ali i ove stroge i vrlo nepristrasne i odgovorne sertifikacione i akreditacione komisije, da rad VMA i dalje ocenjujete i procenjujete  merilima profesije, ugleda i kvaliteta,“ rekao je na konferenciji za novinare, koja je tom prilikom organizovana načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić.

 „Uvođenjem standarda, implementacijom procedura i dobijanjem sertifikata rad na polju menadžmenta kvaliteta u VMA nije završen. Svi pripadnici VMA svesni su svoje odgovornosti i značaja rada na ovom polju i spremno ga prihvataju“ naglasio je general Jevtić

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da uručim danas ove sertifikate Vojnojmedicinskoj akademiji, nakon ocenjivanja kompetentnosti vaših laboratorija, tim pre, što je ATS ocenjivanje izvršio praktično bez ijedne neusaglašenosti prema standardu 17025. Siguran sam da će ovi sertifikati značiti podstrek u daljem radu VMA, ali i sigurnost i bezbednost korisnicima usluga vaših laboratorija, kroz kompetentnost osoblja, pouzdanost i tačnost vaših izveštaja, kao i metoda koje se primenjuju, što sve doprinosi kvalitetnijem i uspešnijem lečenju vaših pacijenata", istakao je dr Krnjaić.
 


dr Dejan Krnjaić i prof.dr Miodrag Jevtić

dr Dejan Krnjaić

prof.dr Miodrag Jevtić i dr Dejan Krnjaić 

prof.dr Miodrag Jevtić, dr Dejan Krnjaić  i dr Branislav Jakić