Навигација

Уручени сертификати Војномедицинској академији

Актуелности

Директор Акредитационог тела Србије др Дејан Крњаић уручио је јуче генерал-мајору проф. др Миодрагу Јефтићу, начелнику Војномедицинске академије пет сертификата о акредитацији за следеће лабораторије:


 

- Институт за медицинску биохемију, Лабораторија за медицинску биохемију,
- Институт за токсикологију и фармакологију, Одељење за токсиколошку хемију, 
- Институт за трансфузиологију, Лабораторија за трансфузиологију,
- Институт за фармацију, Лабораторија за испитивање и контролу лекова и
- Институт за хигијену, Лабораторија.


"Ови сертификати које данас и званично добијамо представљају још једну потврду да радимо добро али и велики подстицај за наш даљи рад и свакако велики допринос угледу и кредибилитету ВМА и нови импулс на пољу међународне сарадње. Као први човек установе и као лидер тима чија је јединствена девиза да увек може и више  и боље, обећавам Вам да нећемо посустати, а Ви сте ту уосталом као и сви наши грађани, колеге и наши партнери, али и ове строге и врло непристрасне и одговорне сертификационе и акредитационе комисије, да рад ВМА и даље оцењујете и процењујете  мерилима професије, угледа и квалитета,“ рекао је на конференцији за новинаре, која је том приликом организована начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић.

 „Увођењем стандарда, имплементацијом процедура и добијањем сертификата рад на пољу менаџмента квалитета у ВМА није завршен. Сви припадници ВМА свесни су своје одговорности и значаја рада на овом пољу и спремно га прихватају“ нагласио је генерал Јевтић

"Изузетно ми је задовољство што могу да уручим данас ове сертификате Војнојмедицинској академији, након оцењивања компетентности ваших лабораторија, тим пре, што је АТС оцењивање извршио практично без иједне неусаглашености према стандарду 17025. Сигуран сам да ће ови сертификати значити подстрек у даљем раду ВМА, али и сигурност и безбедност корисницима услуга ваших лабораторија, кроз компетентност особља, поузданост и тачност ваших извештаја, као и метода које се примењују, што све доприноси квалитетнијем и успешнијем лечењу ваших пацијената", истакао је др Крњаић.
 


др Дејан Крњаић и проф.др Миодраг Јевтић

др Дејан Крњаић

проф.др Миодраг Јевтић и др Дејан Крњаић 

проф.др Миодраг Јевтић, др Дејан Крњаић  и др Бранислав Јакић