Navigacija

Uručene nagrade Oskar kvaliteta 2008

Aktuelnosti

Nagradu Oskar kvaliteta 2008, po 14. put na Svetski dan kvaliteta dodeljuje Centar za kvalitet Privredne komore Srbije i Fond za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE), najboljim kompanijama u kategoriji velikih i malih preduzeća.
Žiri, načijem čelu je predsedavao počasni predsednik ministar Mlađan Dinkić, odabrao je najbolja preduzeća u okviru onih koja su konkurisala za ovogodišnje priznanje, postižući vrhunske rezultate na unapređenju kvaliteta svojih procesa i proizvoda.

Dobitnik Oskara kvaliteta u kategoriji velikih kompanija je „Carlsberg Srbija“ iz Čelareva, a u kategoriji malih i srednjih preduzeća „Ingrap-omni“ iz Valjeva.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, prilikom uručenja nagrada, naglasio je da je ispunjavanje standarda kvaliteta osnova za ekonomski razvoj čitave zemlje i da preduzećima otvara vrata domaćeg i evropskog tržišta. Ministar je dodao i da će povećavanje izvoza biti prioritet Srbije u narednom periodu, imajući u vidu nemogućnost finansiranja rastućeg platnobilansnog deficita.

Dinkić je prisutne obavestio da je Vlada utvrdila Zakon o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti i Zakon o bezbednosti hrane, a završen je i Nacrt zakona o standardizaciji, ističući da je bitno da ti zakoni budu što pre usvojeni, jer su uslov za prijem Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju i brži ulazak u Evropsku uniju.

On je tom prilikom, prvi put najavio da će društvena preduzeća "Jugoinspekt", Beograd  i "Kvalitet", Niš ostati u državnom vlasništvu zbog njihovog značaja.

Za poslovnu izvrsnost plakete su uručene:

"Messer Tehnogas" AD, Beograd, u oblasti ljudski resursi, procesi, zadovoljstvo korisnika i poslovni rezultati,
"Kolubara univerzal", Veliki Crljeni za liderstvo, zadovoljstvo zaposlenih i procese,
"Apoteka Beograd", Beograd za oblast liderstvo, ljudski resursi i procesi,
"Vode Vojvodine" iz Novog Sada za uticaj na društvo.

U kategoriji malih i srednjih preduzeća, plakete su dobili:

 - "Eterika", Trstenik za liderstvo i 
- „Studentski centar”, Niš, za liderstvo i resurse.
Vidosava Džagić, potpredsednik Privredne komore Srbije

dr Dejan Krnjaić, direktor ATS-a, dr Miloš Jelić, zamenik generalnog direktora Instituta "Kirilo Savić", Jelena Popović, pomoćnik ministra, Vesna Arsić, državni sekretar i Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja  (prvi red)

Ministar Dinkić uručuje plaketu Aleksandru Radosavljeviću, direktoru „Carlsberg Srbija

Ministar Dinkić uručuje plaketu vlasniku preduzeća „Ingrap-omni“ iz Valjeva