Навигација

Уручене награде Оскар квалитета 2008

Актуелности

Награду Оскар квалитета 2008, по 14. пут на Светски дан квалитета додељује Центар за квалитет Привредне коморе Србије и Фонд за културу квалитета и изврсност (FQCE), најбољим компанијама у категорији великих и малих предузећа.
Жири, начијем челу је председавао почасни председник министар Млађан Динкић, одабрао је најбоља предузећа у оквиру оних која су конкурисала за овогодишње признање, постижући врхунске резултате на унапређењу квалитета својих процеса и производа.

Добитник Оскара квалитета у категорији великих компанија је „Carlsberg Srbija“ из Челарева, а у категорији малих и средњих предузећа „Ingrap-omni“ из Ваљева.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић, приликом уручења награда, нагласио је да је испуњавање стандарда квалитета основа за економски развој читаве земље и да предузећима отвара врата домаћег и европског тржишта. Министар је додао и да ће повећавање извоза бити приоритет Србије у наредном периоду, имајући у виду немогућност финансирања растућег платнобилансног дефицита.

Динкић је присутне обавестио да је Влада утврдила Закон о техничким захтевима за производе и оцењивање усаглашености и Закон о безбедности хране, а завршен је и Нацрт закона о стандардизацији, истичући да је битно да ти закони буду што пре усвојени, јер су услов за пријем Србије у Светску трговинску организацију и бржи улазак у Европску унију.

Он је том приликом, први пут најавио да ће друштвена предузећа "Југоинспект", Београд  и "Квалитет", Ниш остати у државном власништву због њиховог значаја.

За пословну изврсност плакете су уручене:

"Messer Tehnogas" АД, Београд, у области људски ресурси, процеси, задовољство корисника и пословни резултати,
"Колубара универзал", Велики Црљени за лидерство, задовољство запослених и процесе,
"Апотека Београд", Београд за област лидерство, људски ресурси и процеси,
"Воде Војводине" из Новог Сада за утицај на друштво.

У категорији малих и средњих предузећа, плакете су добили:

 - "Етерика", Трстеник за лидерство и 
- „Студентски центар”, Ниш, за лидерство и ресурсе.
Видосава Џагић, потпредседник Привредне коморе Србије

др Дејан Крњаић, директор АТС-а, др Милош Јелић, заменик генералног директора Института "Кирило Савић", Јелена Поповић, помоћник министра, Весна Арсић, државни секретар и Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја  (први ред)

Министар Динкић уручује плакету Александру Радосављевићу, директору „Carlsberg Srbija

Министар Динкић уручује плакету власнику предузећа „Ingrap-omni“ из Ваљева