Navigacija

IAF i ILAC pokreću seriju podkasta o hrani

OpšteObaveštenja

Međunarodni forum za akreditaciju (IAF) i Međunarodna organizacija za akreditaciju laboratorija (ILAC) su objavili novu epizodu svog podkasta "Accreditation Matters" koja prikazuje razgovore sa međunarodnim ekspertima o važnim pitanjima koja se tiču međunarodne infrastrukture kvaliteta i načina na koji akreditacija podržava industriju, regulatore, globalnu trgovinu, potrošače i težnju ka održivosti.

‘Uloga akreditacije u prehrambenom sektoru” je prva epizoda mini-serije koja će istražiti značaj akreditacije i akreditovanog ocenjivanja usaglašenosti u prehrambenoj industriji. Serijal će istražiti teme poput uloge akreditacije u obezbeđivanju bezbednosti hrane, podrške održivosti i potvrđivanja regulatorne usaglašenosti. 

Akreditacija i akreditovano ocenjivanje usaglašenosti imaju izuzetan značaj u prehrambenoj industriji. One predstavljaju ključne aktivnosti koje obezbeđuju da proizvodi i usluge u ovoj industriji ispunjavaju standarde kvaliteta, bezbednosti i usaglašenosti sa regulativama. Akreditacija i ocenjivanje usaglašenosti doprinose povećanju poverenja potrošača i otvaraju nove tržišne mogućnosti i povećavaju konkurentnost kompanija u prehrambenoj industriji.

U ovoj epizodi, Colin Christmas (EAGLE Certification Group, član IQNET), subkoordinator IAF radne grupe za hranu, vodi razgovor sa subkoordinatorom iste grupe, Wolfram Hartmann (DAkkS), predsedavajućim IAF MLA Komiteta, Kylie Sheehan (JASANZ), Vani Bhambri Arora (UAF) i sa Skip Greenaway (EAGLE Certification Group).

Sagovornici ističu važnost IAF-a i ILAC-a, vrsta ocenjivanja usaglašenosti u vezi sa prehrambenom industrijom, glavnih standarda i šema, kao i postupka korišćenog za odobravanje šema u okviru IAF MLA Sporazuma o međusobnom priznavanju.

Ovu epizodu možete poslušati na Spotify, Apple Podcast, Google Podcast   ili Amazon Music   ili pogledati na YouTube.

O ovome možete naći i OVDE