Navigacija

ATCG potpisao EA MLA sporazum

OpšteObaveštenjaSaradnjaMeđunarodne aktivnosti

U toku prošle nedelje Akreditaciono tijelo Crne Gore (ATCG) organizovalo je svečanost povodom postizanja statusa potpisnika multilateralnog sporazuma (EA MLA) u hotelu Hilton u Podgorici. Predstavnici ATS-a imali su čast da prisustvuju ovom izvanrednom događaju među brojnim zvanicama iz sveta akreditacije i infrastrukture kvaliteta.

EA MLA sporazum je zvanično priznanje da je sistem akreditacije u Crnoj Gori ekvivalentan sistemima akreditacije koje su potpisnice ovog važnog sporazuma.

“Ovaj sporazum nije samo formalnost. On predstavlja čvrstu vezu između naših akreditacionih tela i svih akreditacionih tela potpisnika ovog sporazuma i potvrđuje našu posvećenost zajedničkom cilju - unapređenju kvaliteta i bezbednosti proizvoda i usluga. Primena standarda u prvom trenutku možda izgleda nevažno za naše svakodnevne živote ali i te kako ima uticaja na bezbednost objekata u kojima živimo i radimo, zdravstvenu zaštitu koju primamo, kvalitet vazduha koji udišemo, proizvodnju hrane, tekstila, električnih uređaja, dakle na praktično sve proizvode, procese i usluge koje dobijamo", izjavio je direktor ATS-a mr Dragan Pušara koji se ovom prilikom obratio svim prisutnima  u ime direktora akreditacionih tela regiona.

Direktorka ATCG-a, Anita Krulanović, poručila je da potpisivanje sporazuma predstavlja krunu dosadašnjeg rada ovog tela. “Ovaj sporazum je potvrda da smo od samog osnivanja, organizovano i strpljivo gradili i unapređivali sistem akreditacije u Crnoj Gori u skladu sa najboljom evropskom i međunarodnom praksom”, kazala je direktorka ovog tela.

Takođe su predstavnici ATS-a imali priliku da učestvuju u diskusiji koja je održana u okviru okruglog stola na temu “Akreditacija kao imperativ u zakonskoj regulativi” gde su prezentovana iskustva akreditacionih tela.

Čestitamo našim dragim kolegama iz ATCG i direktorki Aniti Krulanović na ovom velikom uspehu koji je ujedno i uspeh celog regiona.