Навигација

Међународна конференција о акредитацији медицинских лабораторија

Најаве догађаја

Клинички центар Србије - Центар за медицинску биохемију са Акредитационим телом Србије организује прву међународну конференцију о акредитацији медицинских лабораторија под називом „1ST CONFERENCE ON MEDICAL LABORATORY ACCREDITATION AND QUALITY SYSTEMS: EUROPEAN ANSWERS“ (CLAQ), а под покровитељством Светске федерације за клиничку хемију и лабораторијску медицину (IFCC), Европске федерације за клиничку хемију и лабораторијску медицину (EFLM) и Европске федерације за фармакогеномику и персонализовану терапију (ESPT). Конференција ће се одржати 20. и 21. априла 2017. године у хотелу Metropol Palace у Београду уз учешће 25 угледних предавача из иностранства. Очекивани број учесника је 250.

Ова међународна конференција је дизајнирана да одговори на образовне и професионалне потребе стручњака у области лабораторијске медицине, директора болница и приватних лабораторија, инжењера, техничара и учесника у менаџменту квалитетом и акредитацији медицинских лабораторија. Она ће пружити прилику учесницима из Србије и југоисточне Европе да се едукују из области акредитације и да поделе своја искуства са експертима из ове области (члановима Радне групе за заштиту здравља Комитета за лабораторије (EA LC WG Health Care) Европске организације за акредитацију (European Accreditation)), као и истакнутим стручњацима из медицинских лабораторија Европе и региона.

Научни програм се фокусира на практичним аспектима примене ISO 15189 стандарда, предностима, критичним тачкама, униформној примени концепта акредитације, значају акредитације медицинских лабораторија (програм у прилогу). Представници балканских земаља ће презентовати своја достигнућа у процесу акредитације лабораторија. Такође, полазници конференције ће моћи да се упознају са ISO 22870 стандардом, везаним за дијагностику поред постеље пацијента (point of care) и акредитацију лабораторија које подржавају програме испитивања уз пацијента (point of care testing). Концепт конференције укључује предавања, дискусију и округле столове.

Уверени смо да ће ова конференција бити прва у низу конференција која ће дати подршку акредитацији лабораторија са циљем побољшања квалитета рада у лабораторији према највишим стандардима професионалне и техничке компетентности, а све у интересу  пацијената.

Свечано отварање конференције ће се одржати у четвртак 20. априла у 12 часова у хотелу Metropol Palace у Београду.

Конференција је без котизације.

Молимо заинтересоване да пријаве учешће техничком организатору конференције агенцији Tca Travel  најкасније до 13. aприла на следеће бројеве телефона: 011-3238-514; 011-3238-705; 063-300-719 или на мејл tca@beotel.net