Навигација

Обележен Међународни дан акредитације

Дан акредитације

И ове године Акредитационо тело Србије (АТС) прославило је заједно са својим оцењивачима 9. јун - Међународни дан акредитације, коју су заједнички установили Међународни форум за акредитацију (IAF) и Међународна организација за акредитацију лабораторија (ILAC), како би промовисали акредитацију.

Том приликом је др Дејан Крњаић, директор АТС-а одржао предавање на тему новина у раду АТС-а, као и представљања стања у области акредитације у свету, Европи и Србији током 2010-2011. године“, а мр Наталија Јовичић Зарић на тему измена докумената система менаџмента квалитетом током 2011. године са аспекта оцењивача. Јасна Стојановић је присутним оцењивачима представила Кодекс оцењивача.

Као и претходних година овај дан се славити широм света уз организацију значајних догађаја на националном нивоу, семинара и медијских догађаја како би се владама, законодавницима и водећим структурама у пословним круговима указало на значај акредитације.

Тема овогодишњег Дана акредитације објашњава како акредитација може да помогне рад законодаваца. Заједничку изјаву председавајућих ILAC-а и IAF-а (Pete Unger и Randy Dougherty) поводом обележавања Међународног дана акредитације можете погледати овде
 


др Дејан Крњаић, директор АТС-а
 
мр Наталија Јовичић Зарић и др Дејан Крњаић
проф. др Иван Гржетић