Навигација

Одржана 54. Генерална скупштина ЕА

ОпштеОбавештењаСарадњаМеђународне активности

Генерална скупштина Европске организације за акредитацију (ЕА), 54. по реду, одржана је у периоду од 22. до 23. новембра 2023. године у Даблину, Ирска.

Међу учесницима из 41 националног акредитационог тела (НАТ), признатих заинтересованих страна и Саветодавног одбора ЕА, били су и представници АТС-а који су присуствовали доношењу бројних резолуција, састанцима Ц нивоа као и презентацији новог комуникационог плана.  

Представљамо вам неке од истакнутих тачака са ове скупштине:

ЕА Communication Network

Чланови ЕА одобрили су смернице за ‘’ЕА Communication Network’’. Овај скуп ће бити место где професионалци за комуникацију могу поделити искуства и добре праксе, учити како да примене нове алате и постављати питања колегама у вези са комуникацијом и маркетингом.
Сви чланови ЕА и признате заинтересоване стране добродошли су да учествују у новом комитету.

ЕА Кодекс понашања

ЕА је објавила Кодекс понашања за све особе и тела која раде за и унутар ЕА у оквиру ЕА Статута и Правила и поступака, укључујући чланове ЕА, заинтересоване стране, посматраче, као и званичнике ЕА и њихово особље. Принципи овог кодекса односе се на поштовање других; недискриминацију, родну равноправност, рад у корист европске заједнице, поштовање и заштита бренда и репутације ЕА, и праћење потенцијалних неусаглашености.

TFG Communications

Извршни одбор ЕА је 2022. године основао Радну групу за комуникације (TFG) како би дефинисао Стратегију комуникације и развио акциони план за спровођење те стратегије.

Предложени акциони план представљен је на Генералној скупштини. Главни циљеви су:

  • постизање веће транспарентности у вези са акцијама Извршног одбора ЕА и Секретаријата ЕА;
  • боља интеграција нових чланова/нових представника менаџмента;
  • повећати ангажовање публике и побољшање циркулације информација;
  • јачање односа са кључним заинтересованим странама и успостављање заједничког језичког алата за чланове ЕА, за спољну комуникацију.

Следећа Генерална скупштина одржаће се у периоду од 22. до 23. маја 2024. у Белгији.