Навигација

АТС награђен Плакетом Машинског факултета

ОпштеОбавештења

На свечаној седници Савета Машинског факултета Универзитета у Београду, поводом Дана факултета, АТС-у је додељена Плакета којом се награђује за доброчинство, допринос развоју факултета и успешну сарадњу. Директор АТС-а, мр Драган Пушара имао је част и задовољство да у име установе на чијем је челу, прими ову значајну награду.

Машински факултет одувек пратио потребе привреде која је његово природно окружење – образовно, научно и пословно. Сарадња са привредом и другим институцијама и данас је један од најважнијих приоритета Машинског факулета, како је истакнуто, између осталог, на овој свечаној седници. Поводом обележавања Дана факултета, заслужним појединцима и компанијама који су доброчинством, указаним поверењем и сарадњом на пројектима у протеклој години највише дорпинели развоју и афирмацији факултета, додељена су пригодна признања у виду плакета и захвалница.

Председник Савета Машинског факултета, проф. др Драган Милковић отворио је овај скуп коме су присуствовале бројне званице и том приликом рекао:  „Ове године смо веома поносни, јер обележавамо два јубилеја – 75 година самосталног Машинског факултета и 150 година од увођења науке о машинама у високошколско образовање у области машинства у Србији. Ово је прва у низу седница Савета којима ће Машински факултет обележити  свој празник, симболично се захвалити партнерима и пријатељима факултета, представити најбоље студенте, уручити „Златне дипломе“ инжењерима који су дипломирали пре 50 година и са великим поштовањем испратити колеге у заслужену пензију”. 

Госте ове свечаности поздравио је и декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић који је истакао да је сарадња с привредом основни мото и обележје Машинског факултета од његовог оснивања.

Присутнима се обратила и проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за научноистраживачки рад Машинског факултета која је нагласила значај научноистраживачке делатности која је важан сегмент рада Машинског факултета. 

Више о овоме можете прочитати ОВДЕ 

Честитамо Машинском факултету на два значајна јубилеја: 75 година од оснивања и 150 година од увођења предмета „Механика и наука о машинама“ на Универзитету у Београду са жељом да наставимо и убудуће овако успешну сарадњу у области привреде и акредитације.