Навигација

АТС потписао билатерални споразум о сарадњи са UKAS-ом

Међународне активности

Током састанка 41. Генералне скупштине Европске организације за акредитацију (ЕА), који се одржао у Софији, Бугарска, у периоду од 16. до 17. маја 2018. године, потписан је 17. маја 2018. године Споразум о сарадњи у области акредитације између Акредитационог тела Србије (АТС) и Акредитационог тела Уједињеног Краљевства (UKAS).

Споразум је у име АТС-а потписаo проф. др Ацо Јанићијевић, в.д. директора, док је споразум у име Акредитационог тела Уједињеног Краљевства Paul Stennett, директор. Потписивању споразума је присуствовала и Јасна Стојановић, заменик директора у Акредитационом телу Србије.

Споразом је дефинисан заједнички интерес и користи у јачању техничке сарадње у одређеним областима акредитације, а у вези размене информација, заједничких оцењивања, обуке и других облика сарадње које могу да се с времена на време идентификују, са жељом да се дугорочном сарадњом између ова два тела елиминишу потенцијалне техничке препреке у трговини и промовише економски и трговински развој двеју земаља.

Потписивању споразума је претходио билатерални састанак представника АТС-а и директора UKAS-а одржан 27. априла 2018. године у Београду, током којег су договорене потенцијалне области сарадње између два акредитациона тела. Том приликом је господин Stennett изванредном презентациојом представио организацију и начин рада UKAS-а, области деловања у оквиру правне регулативе УК.

проф. др Ацо Јанићијевић и Paul Stennett на потписивању споразума у Софији

Paul Stennett и проф. др Ацо Јанићијевић у Београду