Навигација

Министар привреде Горан Кнежевић са сарадницима посетио АТС

Међународне активности

Током прве недеље (25-29.09.) колегијалног оцењивања стручног тима Европске организације за акредитацију (ЕА), у среду 27. септембра 2017. године, АТС је посетио и министар привреде Горан Кнежевић са сарадницима Александром Старчевићем, помоћником министра за Сектор за квалитет и безбедност производа, Радојем Савићевићем, секретаром Министарства привреде и Миодрагом Дуганџијом, шефом Одсека за нехармонизоване техничке прописе, нотификацију и регистре, како би у име Владе Србије и Министарства привреде, као и у своје име изразио поштовање целокупним активностима руководства и запосленима у АТС-у у процесу ревитализације која је реализована у протеклих 20 месеци, а посебно за успешно спроведен план по питању припрема за ЕА оцењивање.

Министар је том приликом изразио подршку АТС-у у предметном оцењивању испред Министарства привреде и Владе Републике Србије, као и спремност Министарства да, у складу са својим надлежностима, помогне АТС-у у ширењу свести о значају акредитације, као и наставку промоције акредитације код релевантних државних органа, узимајући у обзир да је акредитација једно од најпожељнијих средстава којима се доказује компетентност.

Проф.др Ацо Јанићијевић, в.д. директора АТС-а се захвалио министру на указаној части и признању за постигнуте резултате у протеклој години. Током разговора са министром Кнежевићем и његовим тимом, руководство АТС-а и в.д. директор АТС-а проф.др Ацо Јанићијевић предложили су програм активности у вези са новим концептом квалитетније сарадње како са клијентима (ТОУ) тако и са осталим привредним субјектима Републике Србије.

Предложено је такође да нови квалитет у сарадњи АТС-а и Министарства буде артикулисан протоколом о свеобухватној сарадњи, који би био узорни модел сарадње АТС-а и са осталим министарствима, јер је евидентно да за тим моделом сарадње постоји велика потреба. Обе стране су нагласиле да у процесу приступања Европској унији, АТС такође даје свој велики допринос у виду одржавања већ потписаних мултилатералних споразума са ЕА, чиме остварује предуслов за придруживање Републике Србије Европској унији кроз активно учешће у преговарачкој групи Поглавља 1- слободно кретање робе.

Министар привреде Горан Кнежевић, в.д. директора АТС-а, проф. др Ацо Јанићијевић и Eмануеле Рива (Accredia), вођа тима колегијалих оцењивача ЕА

Састанак министра привреде Горана Кнежевића и његових сарадника са в.д. директором АТС-а проф. др Ацом Јанићијевићем и руководством АТС-а и господином Eмануелом Ривом, вођом тима колегијалних оцењивача ЕА