Навигација

Одржана трећа седница Одбора Удружења акредитованих ТОУ

Актуелности

Чланови Одбора Удружења акредитованих тела за оцењивање усаглашености (ТОУ), на трећој седници Одбора, придружили су се апелу Привредне комере Србије (ПКС) да сва привредна друштва сходно својим могућностима помогну у поплављеним подручјима.

Одбор је упутио и апел свим акредитованим ТОУ да услуге здравственог и хигијенског испитивања хране и воде за поплављена подручја пружају бесплатно или по нижим ценама.

Јасна Стојановић, в.д. директора Акредитационог тела Србије, истакла је да ће се сви ангажовати да се у поплављеним подручјима олакша рад ових тела. Она је такође навела важност квалитетно успостављеног система акредитације и усаглашености контроле квалитета, који је услов да Србија постане чланица Светске трговинске организације и Европске уније.

У раду Одбора Удружења акредитованих тела за оцењивање усаглашености учествовала је и мр Вида Живковић, директорка Дирекције за мере и драгоцене метале, која је истакла да су у 21. веку у центру пажње друге области, пре свега безбедност воде и хране и екологија.

На седници Одбора удружења акредитованих ТОУ одлучено је да се формирају Групација сертификационих тела и Групација за метрологију.

За више информација посетите http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=12772