Навигација

Одржан 25. састанак Комитета ЕА за комуникације и публикације

Међународне активности

Акредитационо тело Србије (АТС) је било домаћин још једног састанка комитета Европске организације за акредитацију (ЕА). Овај пут је то био 25. састанак Комитета за комуникације и публикације (Communications and Publications Committee, CPC) који је одржан у периоду од 5. до 6. марта 2014. године. Састанку су присуствовала 22 представника акредитационих тела из целе Европе.

Присутне је поздравила Јасна Стојановић, в.д. директора АТС-а, која је истакла значај размене искустава у оквиру рада овог комитета када је реч о свакодневном раду запослених у акредитационим телима.

Ово је био први састанак CPC комитета којем је председавао Петар Кронвал (Peter Kronvall) из Шведског акредитационог тела (SWEDAC) који је на тој позицији наследио Вана Андерсена (Vagn Andersen) из Данског акредитационог тела (DANAK) који ће и даље бити члан CPC комитета будући да је његов допринос као члана Извршног комитета ЕА (EA Executive Committee) непроцењив. Током овог састанка је изабран и нови заменик председавајућег (Knut-Thomas Sjolie), из Норвешког акредитационог тела (NA) који је заменио британског колегу (Jon Murthy) који је на овој позицији провео 2 успешна мандата.

Током састанка су донети закључци везани за израду новог логоа ЕА за који је дефинисана техничка спецификација на основу које ће ускоро бити израђен нови лого. Осим измена везаних за сам изглед и садржај интернет презентације ЕА, било је речи и о могућностима даљег унапређења интернет презентације и ажурирања одређених секција. Такође су представљене новости из друге две, за нас најзначајније, међународне организације за акредитацију (Међународна организација за акредитацију лабораторија, ILAC, и Међународни форум за акредитацију, IAF).

Домаћин следећег састанка CPC комитета, који ће се одржати у септембру 2014. године, биће Турско акредитационо тело (TURKAK).

Састанку је, испред АТС-а, присуствовала Катарина Богојевић.

За више информација посетите http://www.european-accreditation.org/information/peter-kronvallfrom-swedac-the-swedish-nab-chaired-his-first-ea-cpc-meeting.

учесници састанка