Навигација

Конференција за новинаре у Влади Србије

Најаве догађаја

Поводом потписивања MLA споразума о признавању система акредитације између Акредитационог тела Србије и ЕА, Министарство економије и регионалног развоја Републике Србије и Акредитационо тело Србије одржаће конференцију за новинаре у петак 01. јуна у 12 часова у Влади Србије, Немањина 11.

Новинарима ће се обратити: Небојша Ћирић, министар економије и регионалног развоја у Влади Републике Србије, Њ.Е. амбасадор Венсан Дежер, шеф делегације Европске уније у Републици Србије, мр Јелена Поповић, помоћник министра за Сектор за инфраструктуру квалитета у Министарству економије и регионалног развоја, др Дејан Крњаић, директор Акредитационог тела Србије и Видосава Џагић, потпредседник Привредне коморе Србије.

Учесници конференције говориће о значају потписивања споразума за српску економију и резултате рада домаћих акредитованих организација, којим је омогућено прихватање извештаја и сертификата, које издају акредитоване лабораторије, контролна тела и сертификациона тела за сертификацију производа у Републици Србији. Захваљујући овом споразуму производи и услуге из Републике Србије прелазиће европске границе, као и границе широм света и то без додатних трошкова за испитивање, сертификовање или контролисање у свакој земљи у којој се врши њихова продаја чиме се смањују трошкови и повећава конкурентност привреде наше земље.

Потписивање споразума и добијање статуса пуноправног члана Европске организације за акредитацију представља круну успешног рада Акредитационог тела Србије на путу европских интеграција и усаглашавања система акредитације установљеног у Србији са системима акредитације у Европи и свету. На тај начин се Акредитационо тело Србије сврстава међу прве домаће институције чији је рад у потпуности како усаглашен са европским законодавством и међународним стандардима тако и признат од стране релевантних европских институција.