Навигација

Обука за техничке оцењиваче према стандарду ISO/IEC 17025 у Сарајеву

Семинари

У оквиру пројекта „Развој квалитета и регулаторне инфраструктуре за сигурност и квалитет хране у југоисточној Европи”, у периоду од 22. до 26. јуна у сарајевском хотелу ”Босниа” одржана је обука за техничке оцењиваче према стандарду ISO/IEC 17025.

Обуку је организовало Министарство спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине и Институт за акредитирање БиХ (БАТА) под покровитељством шведске развојне агенције SIDA, а присуствовали су поред представника организатора и тела за оцењивање усаглашености у области хране са територије Босне и Херцеговине и представници из земаља региона, Србије, Црне Горе и Македоније.

Предавачи на обуци су били водећи оцењивачи и инструктори акредитационог тела Краљевине Шведске (SWEDAC) - Curt Peter Askolin, Adia Groza и Ingrid Arremark. Током обуке, полазници су били у прилици да од врхунских предавача,  добију обиље информација, тумачења захтева стандарда, савета и инструкција које се односе на организационе аспекте, као и на само спровођење оцењивања.

Учесници су на крају обуке, а у оквиру формираних тимова за оцењивање демонстрирали своје способности (role play) у директној интеракцији са својим предавачима.  По завршетку обуке полазницима је додељен сертификат о завршеном курсу за техничке оцењиваче по стандарду ISO/IEC 17025. 

Обуци је спред АТС-а присуствовао мр Братислав Милошевић.


Curt Peter Askolin, Adia Groza и Ingrid Arremark

Марио Перц,  Министраство спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине

Одржавање завршног састанка након оцењивања (role play)