Навигација

Припрема националног IPA пројекта за инфраструктуру квалитета

Сарадња

Данас је у просторијама АТС одржан састанак са представницима CARDS Regional Quality Infrastructure Project око доношења Националног IPA пројекта за инфраструктуру квалитета, којим ће Министарство економије и регионалног развоја конкурисати за средства ЕУ, у оквиру IPA предприступне помоћи.

На састанку су дате препоруке за резултате будућег пројекта које би пројекат требао да садржи:

- формирање регионалне базе техничких оцењивача и експерата,
- измену легислативе у области инфраструктуре квалитета
- израду информационог система за акредитацију
- „он-хандс“ тренинге за акредитационе оцењиваче
-  и мини пројекте за развијање нових акредитационих шема.

Састанку су испред Акредитационог тела присуствовали др Дејан Крњаић и мр Драган Пушара, директор и заменик директора АТС-а, Миодраг Дуганџија из Министарства економије и регионалног развоја и Tanja Turquin Spicanovic, директор Cards Regional Quality Infrastructure пројекта.

Такође, данас је АТС посетио и Hugo A.M. van Veghel , представник Генералног директората Европске комисије (DG Enlargement), који је са директором АТС-а др Дејаном Крњаићем разговарао о евалуацији CARDS 2006 пројекта.

Том приликом разговарано је о самом програму и учесници састанка су се сагласили да је програм био веома успешан, како целовит, тако и по појединим стручним темама. Иако представници АТС-а нису учествовали у стварању овог пројекта, констатовано је да је програм конципиран врло добро, а представници АТС-а изразили су жељу за што активнијим учешћем како у креацији, тако и у имплементацији будућих пројеката.
 


мр Драган Пушара, др Дејан Крњаић, Миодраг Дуганџија и Tanja Turquin Spicanovic

мр Драган Пушара и др Дејан Крњаић

Tanja Turquin Spicanovic