Навигација

Објављен EA Извештај за 2023. годину

ОпштеОбавештењаМеђународне активности

Европска организација за акредитацију - ЕА недавно је објавила на свом сајту Извештај о раду Европске организације за акредитацију за 2023. годину.

Овај ЕА Извештај резимира све активности својих чланица, признатих заинтересованих страна и ЕА Секретаријата током претходне године.

Dr Andreas Steinhorst, извршни секретар ЕА, поводом објављивања овог Извештаја, рекао је следеће:

“Претходна година била је обележена значајним догађајима за развој ЕА. Са усвајањем ЕА Кодекса понашања, утврђујући принципе поштовања, недискриминације и заштите бренда, и формулисањем ЕА Policy ЕА-1/13, усмерене на унапређење односа са националним акредитационим телима која су из земаља које нису чланице ЕА, примећен је значајан напредак.

Додатно, чланству ЕА прикључило се акредитационо тело Сан Марина (San Marino Accreditation Service) и закључен je European Quality Assurance (QA) Scheme for breast cancer services, за услуге у вези са раком дојке, са Европском комисијом (EC), са циљем обезбеђивања истог квалитета за све пацијенте са раком дојке у Европи.

Гледајући унапред, настављамо снажно ка  хармонизацији која обећава да ће утицати на обликовање будућности. Док истражујемо нове територије у акредитацији и оцењивању усаглашености са нашим чланицама и заинтересованим странама, наша посвећеност квалитету остаје стална, водећи се сарадњом, иновацијама и заједничком визијом будућности”.

EA Извештај за 2023. годину, можете погледати ОВДЕ.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/953/EA-Annual-report-2023_page-0001.jpg