Навигација

Донета стратегија АТС-а за период од 2024. до 2026. године

ОпштеОбавештењаАктуелности

У протеклом периоду, Управни одбор АТС-а донео је стратешки план АТС-а за период од 2024. до 2026. године који између осталог поставља циљеве: растерећење привреде; прелазак на потпуно дигитално окружење и укључење вештачке интелигенције; израда новог законадавног оквира за акредитацију; ширење на нове области акредитације сходно потребама привреде.

У овом периоду, наша организација је пред изазовима који захтевају реформаторски приступ и одлучност у остваривању циљева који ће поставити темеље за нашу даљу успешност и утицајност у домену акредитације.

Уз истрајност у очувању наше репутације, желимо да АТС поврати свој стари углед као водеће акредитационо тело у региону. То подразумева не само очување већ и унапређење угледа кроз транспарентност, поузданост и доследност у нашем раду. Истовремено, тежимо отварању новог профила који ће одражавати наше нове циљеве, технолошке иновације и проактивни приступ у решавању потреба наших клијената.

У поглављу 6 овог стратешког плана АТС-а које гласи: “Акциони план спровођења АТС стратегије 2024-2026”, представљени су специфични циљеви са мерама ради бољег разумевања и вредновања улоге акредитације и укључивање акредитације приликом увођења нових политика и прописа у релевантним областима од стране креатора политика и законодаваца у Републици Србији.

Стратешки план АТС-a за период од 2024. - 2026. године можете погледати ОВДЕ: