Навигација

Избор постера за Светски дан акредитације 2024

ОпштеОбавештењаДан акредитације

Као и претходних година, IAF и ILAC отварају конкурс за израду званичног постера Светског дана акредитације (WАD). Ове, 2024. године, сви заинтересовани могу поднети пријаве на тему: “Акредитација: oснаживање сутрашњице и обликовање будућности”, уз могућност освајања прве награде од 1.500 долара или награда за друго или треће место од по 500 долара.

Овогодишња тема WAD наглашава улогу коју акредитација може да игра у обликовању различитих аспеката живота, од технологије до транспорта, одрживости до безбедности и инклузивности до иновација, јер дигитализација, нове технологије и растућа забринутост за одрживост настављају да мењају наш свет.

IAF и ILAC ће истражити како акредитација омогућава развој иновативних технологија и како може олакшати интеграцију и усвајање ових технологија, посебно у индустријама и ланцима снабдевања где су прецизност, безбедност и квалитет критични. Испитаћемо важну улогу акредитације у промовисању поверења у дигиталне технологије, укључујући подршку сајбер безбедности и приватности. Такође ћемо истаћи како акредитација подржава одрживост, помажући предузећима и потрошачима да донесу добре одлуке. У свакој од ових области, споразум о међусобном признавању као што су споразум о међусобном признавању еквивалентности система акредитације у оквиру IAF-a (МLA) и споразум о међусобном признавању еквивалентности система акредитације у оквиру ILAC-а (МRA) играју важну улогу у омогућавању организацијама да превазиђу географске границе као и границе у индустрији.

Ова тема се односи на многе циљеве одрживог развоја Уједињених нација (SDG), посебно SDG 2 (свет без глади), SDG 6 (чиста вода и санитарни услови), SDG 7 (доступна и обновљива енергија), SDG 9 (индустрија, иновације и инфраструктура), SDG 11 (одрживи градови и заједнице), SDG 16 (мир, правда и снажне институције) и SDG 17 (партнерством до циљева). Студије случаја и истраживања о предностима које акредитација може пружити као подршку овој теми доступне су на веб страницама ‘’Public Sector Assurance’’  и ’’Business Benefits’’.

IAF и ILAC позивaју појединце да пошаљу до три пријаве до 9. фебруара 2024. године.

Више о конкурсу можете погледати ОВДЕ.