Навигација

Одржана обука за акредитацију произвођача референтних материјала - ISO 17034:2016

ОпштеСеминариАктуелностиСарадња

У току прошле недеље, у Палати Србија, уз помоћ TAIEX-а, одржана је обука за акредитацију референтних материјала према стандарду  ISO 17034:2016.

Обуку су држале драге колеге из Грчке: Dr. Ioannis Sitaras, директор одељења за акредитацију лабораторија у грчком акредитационом телу (ESYD) и Dr. Harris Alexopoulos, менаџер Националне лабораторије за испитивање хране.  

Главни циљ ове експертске мисије за АТС, био је пружање обуке техничким експертима, оцењивачима и запосленима АТС-а у вези са захтевима стандарда ISO 17034:2016 - Општи захтеви за компетентност произвођача референтних материјала и пружање савета у вези са применом законодавства ЕУ у области произвођача референтних материјала и других релевантних докумената. 

На овај начин АТС започиње своје прве кораке ка проширењу своје области рада на нову шему акредитације за произвођаче референтних материјала. На том путу развоја од изузетног значаја је помоћ TAIEX експерата. Наредни корак водиће ка реализацији првог оцењивања у овој области које ће оцењивачи АТС-а посматрати у сврху своје обуке.


У интересу Републике Србије је да добије акредитоване произвођаче референтних материјала чија ће се компетентност потврдити у поступку акредитације. 


АТС се захваљује ТAIEX експертима као и свим колегама који су учествовали на поменутој обуци.