Навигација

Честитамо 28. јун - Дан акредитације у Републици Србији

Дан акредитације

Акредитационо тело Србије овом приликом честита 28. јун - Дан акредитације у Републици Србији, свим оцењивачима и техничким експертима, члановима тела и органа АТС-а, представницима министарстава и струковних удружења, запосленима у АТС-у и акредитованим телима за оцењивање усаглашености, као и представницима свих институција које сарађују са нама. Дан акредитације у Републици Србији је установљен по дану када смо 2000. године доделили прву акредитацију.

С поносом истичемо да смо овогодишњи Дан акредитације дочекали са потврдом ЕА MAC комитета да и даље одржавамо статус потписника мултилатералног споразума са Европском организацијом за акредитацију (ЕА), након одржаног поновног оцењивања током прошле године. То је само још једна потврда да је наш рад усаглашен са европским законодавством и међународним стандардима, али и да је признат од стране релевантних европских институција. Ове године обележавамо и 20 година постојања и рада АТС-а, који као правни следбеник Југословенског акредитационог тела (основаног 1998. године), у континуитету ради на развоју и промовисању акредитације у нашој земљи. Захваљујемо овом приликом на подршци и разумевању свима вама који сте са нама све ове године!

Надамо се да ћемо уз вашу помоћ и подршку успети да, до следеће године, реализујемо планирано како бисмо проширили обим наших активности и успешно извршили транзицију на нове стандарде (првенствено SRPS ISO/IEC 17025:2017), повећали број оцењивача и техничких експерата, али и повећали компетентност стално запослених у АТС-у, и како бисмо и вама омогућили да унапредите своје пословање и будете конкурентнији на тржишту. 

С поштовањем,

Проф. др Ацо Јанићијевић, в.д. директора АТС-а