Навигација

Прослава јубилеја - 15 година од доделе првог сертификата о акредитацији

Дан акредитације

Акредитационо тело Србије започиње промотивну кампању која ће обухватити све регионе у Републици Србији и имаће за циљ промоцију улоге и значаја акредитације за привредни развој земље, али и за успостављање поверења на тржишту производа и услуга и заштите здравља и безбедности, заштите потрошача, животне средине и других сфера јавног живота.

                                                        

Први у низу биће скуп, који се 29. јуна 2015. године организује поводом прославе Дана акредитације у Републици Србији и 15 година од доделе првог сертификата о акредитацији у сарадњи са Привредном комором Србије (Удружење акредитованих тела за оцењивање усаглашености ПКС). Будући да је први сертификат о акредитацији додељен 2000. године Акционарском друштву за испитивање квалитета „Квалитет“ из Ниша, прослава и округли сто на тему „Улога и значај акредитације за привредни развој“ ће се одржати у Нишу у просторијама РПК Ниш.

Током уводног дела учесницима ће бити представљен рад, структура и положај АТС-а у Републици Србији, Европи и свету. Присутнима ће се обратити обрати и директор Акционарског друштва за испитивање квалитета „Квалитет“, господин Владимир Вукашиновић, који ће објаснити како је акредитација омогућила овом предузећу да се развије и заузме лидерску позицију на тржишту.

Након уводних излагања ће бити одржан и Округли сто који је намењен привредницима и телима за оцењивање усаглашености са територије РПК Ниш у циљу упознавања са улогом и значајем акредитације за привредни развој и унапређење пословних потенцијала. Учесници ће током округлог стола моћи да поставе питања представницима АТС-а која би им била корисна за њихово даље пословање на тржишту.

АТС ће овом приликом доделити захвалницу Акционарском друштву за испитивање квалитета „Квалитет“ из Ниша за успешну сарадњу и допринос развоју система акредитације у Републици Србији.

За више информација посетите и интернет презентацију Привредне коморе Србије:

http://www.pks.rs

и Регионалне привредне коморе Ниш:

http://www.rpknis.rs
 

Програм скупа

Дан акредитације у Републици Србији

Округли сто  „Улога и значај акредитације за привредни развој“

29. јуни 2015. године

Регионална привредна комора (РПК) Ниш, Добричка 2
Велика сала на II спрату

 

10:00–10:25 Пријављивање - регистрациони пулт испред Велике сале на II спрату

10:30–10:40 Поздравна реч и отварање скупа

        •    др Драган Костић, председник РПК Ниш
        •    Милица Лукешевић, в.д. директора АТС-а
        •    Љубиша Димитријевић, секретар Удружења акредитованих ТОУ, ПКС

10:40–10:55 „Рад, структура и положај АТС-а у Републици Србији, Европи и свету“Јована Зечевић, руководилац Одељења за акредитацију контролних и сертификационих тела, АТС

10:55–11:10 „Значај акредитације за унапређење пословних могућности“Владимир Вукашиновић, директор Акционарског друштва за испитивање квалитета „Квалитет“

11:10–12:00 Округли сто на тему „Улога и значај акредитације за привредни развој“

12:00–12:05 Затварање скупа – Милица Лукешевић, в.д. директора, АТС

12:05–12:20 Прес конференција

За све додатне информације се можете обратити Катарини Богојевић (Акредитационо тело Србије, телефон: 011/314-8680, е-маил: katarina.bogojevic@ats.rs).