Навигација

Прослава јубилеја: петнаест година постојања АТС-а

Дан акредитације

Акредитационо тело Србије (АТС) организује свечани скуп поводом обележавања значајних јубилеја: петнаест година свог постојања (основаног 1998. године као Југословенско акредитационо тело - ЈУАТ), Међународног дана акредитације (9. јун), као и Дана акредитације у Републици Србији (28. јун - дан када је у Србији 2000. године додељена прва акредитација).


Свечани скуп ће се одржати  6. јуна 2013. године у свечаној сали Студентског културног центра, Краља Милана 48, Београд, са почетком у 17 часова када ће се присутнима, између осталих, обратити и Thomas Facklam, председавајући Европске организације за акредитацију (ЕА), и упознати их са значајем Споразума o међусобном признавању система акредитације које је АТС потписао са Европском организацијом за акредитацију (EA), као и са споразумима које је АТС потписао са Међународном организaцијом за акредитацију лабораторија (ILAC) и  Међународним форумом за акредитацију (IAF).


Током свечаног скупа биће приказани филмови, које је АТС снимио у сврху промоције акредитације и подизања свести о значају, улози и предностима система акредитације код свих заинтересованих страна - корисника и потрошача производа и услуга, државних органа, корисника услуга акредитованих тела за оцењивање усаглашености, као и самих тела за оцењивање усаглашености.

Промотивни филм АТС-а о систему акредитације у Републици Србији можете погледати овде.

Промотивни филм АТС-а о акредитацији лабораторија у Републици Србији можете погледати овде.