Актуелности

српски

АТС добио плакету поводом прославе 70. годишњице рада Института за нуклеарне науке “ВИНЧА”

АТС добио плакету поводом прославе 70. годишњице рада  Института за нуклеарне науке “ВИНЧА”

 Дана 20. априла 2018. године у Дому Народне скупштине Републике Србије одржана је свечана академија поводом прославе 70 година успешног рада и постојања. Института за нуклеарне науке “ВИНЧА”.

Учешће АТС на Недељи квалитета

Учешће АТС на Недељи квалитета

У Привредној комори Србије у Београду одржана је традиционална 27. Недеља квалитета у Србији, од 28. фебруара до 2. марта 2018. године. Фондација за културу квалитета и изврсност (FQCE) у сарадњи са Привредном комором КС и уз подршку Министарства привреде - ресорног министарства за квалитет и безбедност производа, окупила је бројне ауторе и учеснике из земље и окружења на овај скуп који је отворио помоћник министра привреде Александар Старчевић.

Одржан састанак представника регионалних акредитационих тела

Одржан састанак представника регионалних акредитационих тела

У просторијама Акредитационог тела Србије (АТС) у четвртак 1. марта 2018. године одржан је заједнички састанак представника регионалних акредитационих тела (АТ) Босне и Херцеговине (БАТА), Македоније (ИАРМ) и Србије (АТС) у оквиру реализације билатералних споразума АТ из региона о сарадњи. 

Представљен Закон о медицинским средствима

Представљен Закон о медицинским средствима

У Привредној комори Србије је 28. фебруара 2018. године од стране Министарства здравља, представљен нови Закон о медицинским средствима ("Сл. гласник РС", бр. 105/2017). Закон је донет 01.12.2017. године, а почеће да се примењује од 02.12.2018. године.

Pages